klik PTPTN saya =)

Isnin, 20 Februari 2012

Aku Macam Bukan Kawan Kau Je Kan. =="



Entry kali nih,ergh amat menyakitkan..!!  Korang pernah merasai tak peristiwa macam nih,,
 
"korang ade kawan yang dulunya baik dengan korang..sekian lama dah xjumpa kawan korang tiba2 korang diketemukan..Tapi sedihnya,kawan korang jumpa korang macam dia tak kenal korang!"

Paham tak? Nih kira cerita "kawan lupa kawan" lah! Nih kes petang tadi..Lepas jalan2 aku dan kawan aku berteduh la kat satu tempat nih sebab hujan..Tetiba aku terjumpa kawan aku tua setahun lah dari aku..Dia kawan masa aku sekolah 'baru'..Nasib baik dia kenal aku lagi..Masih lagi 'mesra' macam dulu..Tapi masalahnya,orang yang jalan sebelah dia tuh (kawan dia) pon kawan lama aku dan kawan aku masa aku sekolah 'lama'..aku dan kawan aku da lambai tangan siap senyum lagi,,Tapi,,,heh! dia pandang aku dengan kawan aku macam tak kenal padahal dah kenal 5 tahun lebih..satu kelas lagi!

Tak sangka lah kan aku dah berpindah,kawan sendiri tak kenal aku.. Yela.. Bak skrip cerita "Jujur.Aku Dayus" kat tv3 sabtu lepas,"Manusia boleh berubah!" (Walaupun tajuk ceritanya takde kena mengena dengan cerita aku).. Berubah macam tuh sekali? Thanks la kawan! eah ko kawan aku lagi ke? Ko tetap kawan aku sampai bila2 even ko buat2 tak kenal aku dan kawan aku(kawan ko jugak!).. :) 

Walaupun aku bukan kawan karib kau,kita diciptakan untuk untuk saling berkomunikasi each other..Itu adalah salah satu cara untuk mengeratkan ikatan silaturahim kita..Moral of the story,,selagi ada kawan (kawan yang baik) hargailah kawan korang..Tak perlu susah2 nak keluar duit sebab nak hargai punya pasal..Dengan senyuman pon boleh membuat kan seseorang tuh gembira dan rasa dihargai..(ceh mcm nak berfalsafah pulak!)


K bye sygs!

dari hati ke jari: semua manusia membuat kesilapan.. ;)

2 ulasan:

Nyamuk Terbang berkata...

sabor je lah

Scyha Lutfi berkata...

NYAMUK TERBANG --> taw xpe ;)