klik PTPTN saya =)

Khamis, 17 Mei 2012

Lagu Anak Kampung 2 Versi [Lelaki vs Perempuan]



Kali nih aku nak share satu lagu untuk korang.. Eah salah! Dua lagu.. Rentak sama tapi lirik lain2.. Aku suka lagu nih.. Sebab lagu2 nih berentak dari negeri Sabah ! Unik ! Lagu nih asalnya dari penyanyi Jimmy Palikat.. Sekarang nih,,lagu 'ANAK KAMPUNG' nih dah popular kat radio.. Tapi versi Jimmy Palikat  feat One Nation Emcees.. Tapi yang aku nak share nih lagu 'ANAK KAMPUNG' versi Lelaki dan Perempuan.. Jom kita layan lagu nih..
(*pause kan lagu Najwa Latif yang sedang dimainkan di blog ini!*)

Versi Lelaki !

C/o.

Memang aku ini
anak orang miskin
tiada apa-apa yang dapat ku berikan
engkau memang cantik 
memang tidak padan dan tidak sepadan

aku anak kampung 
tiada pelajaran 
kuli-kuli sahaja 
memang tidak padan 
cantik bah kau itu 
banyak yang tergoda lagi orang kaya

Tiada kereta ku bawa kau jalan-jalan
rumah ku pun tiada adapun bapa punya
apa lagi belanja mau bayar berian kahwin sama kamu

bukannya ku tidak suka sama kamu
tapi aku takut hidup kau kan sengsara
kerna aku cinta aku lepaskan kau sama orang lain

engkau masih muda cantik lagi menawan
janganlah kau cari lelaki macam saya
engkau memang cantik 
nanti kau menyesal tiada guna 3x

....................................................... .......

tiada kereta ku bawa kau jalan-jalan
rumah ku pun tiada adapun bapa punya
apa lagi belanja mau bayar berian kahwin sama kamu

bukannya ku tidak suka sama kamu
tapi aku takut hidup kau kan sengsara 
kerna aku cinta aku lepaskan kau sama orang lain

ulang c/o





VERSI PEREMPUAN !

Memang aku ini anak orang kaya
Tapi kaya ku pun semua duit si bapak
Harapkan duit ku memang tidak ada
Sama saja kita

Belajar tinggi-tinggi naik kapal terbang
Tiada apa bezanya aku pun orang Sabah
Balik kampung nanti makan nasi jugak
Moginuman segala

(Korus)
Tiada kereta mu ndak apa-apa bah
Bapa ku ada jet terbang sini-sana
Siap boleh landing-landing atas sana
Gunung Kinabalu

Jangan kau trip baik malu-malu kunun
Ku mau hatimu bukan harta semata
Asalkan hati baik perangai pun cantik
Kira Ok suda

Memang aku ini cantik lagi menawan
Kalau kau ndak mau melepas la kau kawan
Bagus kau bersiap datang kau ke rumah
Terus masuk meminang

3 ulasan:

ELFarahin berkata...

Lawak pulak bunyinya yang ver. perempuan. Huhu...Tapi lagu ni memang best! ^^

Che Faiz Bong berkata...

lau gua mint ni ..done follow
#778

Zumba berkata...

ni dia versi Anak Kampung Gelek Gerudi.
http://www.youtube.com/watch?v=qnd-u92bTag