klik PTPTN saya =)

Ahad, 10 Jun 2012

#3 Bila Dah Duduk Rumah Sorang2 ..




Pagi hari ahad,aku bangun terlambat.. Bangun2 je tengok family aku bersiap2 nak keluar g kenduri kat JB.. Macam biasa lah,aku malas nak ikut,kena lah jaga rumah.. Mengadap tv sampai tengahari,tengok cerita JJCM,last2 perut aku pon berbunyi2 sebab lapar..Mak aku cakap "Kalau nak makan,masak nasi 1 pot je..Pastu goreng telur..".. Goreng telur? OK.. Tapi bila dah jumpa dapur,bukan telur je aku goreng..Tengok gambar kat atas nih! 

Kalau tak banyak lagi nak masak..Tengok potato macam nak masak..Tengok tu ini pon macam nak masak.. Tapi kalau masak banyak,aku sorang je makan.. Sebab tu masak 1 lauk je :D Pastu simple lak tuh..Tak tau nak namakan apa masakan nih! ada udang,ada fishball.. Rasa manis2 masam,pedas.. Tak sia2 lah dulu masa form 1 hingga form 3 aku belajar ''Kemahiran Hidup- Ekonomi Rumah Tangga'' (terima kasih cikgu! terima kasih mak!).. Dapat 'A' lagi masa PMR..(ceh!)..Masa form 1 hingga form 3 je aku rajin masak.. Dah form 4, form 5 dah tak rajin nak masak.. Sekarang dok rumah je,pon tak rajin masak.. Bila family takde kat rumah je baru masak :D

*ape aku masak nih pon aku tak tau..tapi sedap jugek :P*

Sekurang2nya,dapat jugaklah masak sebelum sambung belajar.. Sambung belajar nanti,makan   makanan yang "segera" je la.. Dan jimat duit! :D

^-^

2 ulasan:

PinkUmmi berkata...

Nampak sedap la makanan nih....

CikSofa ;) berkata...

hehe..thanks.. ;D