klik PTPTN saya =)

Rabu, 27 April 2011

SaYa BeRJaYa MeMBuaT HEADER BLOG sENDiRi !!!

ASSALAMUALAIKUM!!

Da lama x bukak blog Sofa.. Sofa da selalu bukak FB jer.. Blog da xde masa.. Tapi !! kenapa Sofa bukak FB arini? panjang ceritanya...

Pada suatu hari,Sofa bukak internet,sejujurnya Sofa xsekolah hari nih sebab Sofa demam.. Dari semalam Sofa xbercakap sebab Sofa sakit tekaq,last Sofa bercakap kat sekolah.. Balik rumah da x sangat da sebab tekaq Sofa sakit sangat.. eah..!! Da masuk cerita lain pulak.. ok Sofa sambung.. Lepas Sofa bukak internet,Sofa menggedikkan tangan Sofa untuk mendownload Photoshop! Hajat asalnya saja2 je nak download.. t senang kalau edit gambar boleh guna photoshop(kantoi suda!) Punye la lame Sofa download itu photoshop,Sofa try2 buat header blog sendiri.. Bila da siap buat header, Sofa ringan2 kan tangan bukak blog Sofa yang da lama xbukak dan rasa sudah banyak sawang dah.. SEBAB TUH LA SOFA BUKAK BLOG HARI NIH!!

Tapi,Sofa sangat excited dan gembira sebab,, SOFA BERJAYA BUAT HEADER SENDIRI TANPA SURUH ORANG LAIN BUATKAN..!!! YEAYYY!!! Walaupon agak simple tapi puas la Sofa dapat cuba buat header sendiri.. sebelum2 nih Sofa memang ada suruh orang buatkan,tapi bila da siap,orang tuh xbagi2 pon header yang dia buat.. So,sekarang Sofa da pandai buat header sendiri dahh..xyah pikir lagi..yeayyy~~~ (n_n)

pssstt : nak try buat background sendiri pulak la..tapi camne caranya...??
pssstt II : sesape masuk blog sofa komen2 sikit pasal header simple sofa kat atas tuuu.. komen kat shoutmix sofa yang ada gambar smpul surat 2..just 1 click..  trimas~ :)

3 ulasan:

Scyha Lutfi berkata...

=)

Yong Zahura berkata...

buatkan satu utk mama, bole? hehe :D

Scyha Lutfi berkata...

kite jual.. (ececeh!) =P