klik PTPTN saya =)

Isnin, 6 Februari 2012

Bila Aku Digelar 'Skema',Takpe Tak kesah kot! ;)



Topik hari nih --> SKEMA!
Apa tuh SKEMA?

(sempat lagi 'search google' nih!! ;D)

ada pendapat yang menyatakan skema tuh orang yang . . .

 - Berpakaian kemas @ tidak selekeh atau kotor
 - Sering sikat rambut ke tepi
 - Tidak menaruh minat terhadap sukan
 - Tidak suka akan aktiviti yang lasak
 - Mematuhi peraturan di sekeliling mereka
 - Selalunya berkaca mata
 - Suka membuat kebaikan yang kadang-kala tidak biasa di khalayak orang ramai
 - Bersifat serius dalam sesuatu perkara, namun kadang-kala bersifat bergurau senda pada waktu lapang
 - Berdisiplin, berprinsip, amanah, rajin dan tidak suka akan perkara yang negatif
 - Suka melayan seseorang jika seseorang itu melayannya dengan baik
 - Tidak up-to-date dengan trend zaman sekarang

Ok start bercerita!

Masa aku sekolah dulu2 (tak kira lah aku form bape) ada orang pernah cakap aku nih skema.. Mula2 aku tak tahu kenapa laaaa dorang nih cakap aku nih skema.. Maybe sebab pakaian aku kot..ok tak kesah pon..tapi sekarang aku baruu je tau kenapa orang cakap aku SKEMA sampai SEKARANG! nih sebab aku....

*wooo bsqnye spect

PAKAI SPECT!! (err kat dalam gambar tuh bukan spect aku!) ;)

Dah habis sekolah kenapa aku xpakai contact lens? Sengaja xnak pakai dulu..Maybe suatu hari nanti..Sebab dah biasa pakai spect.. (sebab tuh sampai da habis sekolah orang kate aku skema) and aku ada pendapat yang lain,,orang yang pakai spect nih bukan SKEMA tapi nampak smart dan seemaat(kemas)..Tu bagi aku la,,sebab tu aku suka tengok orang pakai spect..(ceh!)

So,aku xkesah orang nak panggil aku skema sebab aku pakai cermin mata..
Tapi aku rasa sekarang trend orang pakai cermin mata walaupon dorang tak rabun..(cermin mata besar2)..Hah camne tuh? skema ker??


#doakan aku dapat keputusan SPM yang cemerlang! ^-^




3 ulasan:

syasyajohan berkata...

alaa,sedihnye orang panggil bespectacled girls ni skema.cik sfa kan comel pakai spec :D

good luck result spm :)

Scyha Lutfi berkata...

tw..ciksyasya pon comel..! ;D
gudluck 2 u 2!!

pulsowanie berkata...

sekarang ni pkai spek pulak stailo..

KENAPA NAK MENYESAL?
KENAPA HARUS ADA PUTUS CINTA?
http://pulsowanie.blogspot.com/2012/02/kenapa-nak-menyesal-sebab-putus-cinta.html
dah folo