klik PTPTN saya =)

Khamis, 28 Jun 2012

Ini Cabaran Untuk Aku ! Fuh~



Sambung belajar? 
Kadang-kadang rasa excited, kadang-kadang rasa risau.. Kenapa aku risau? Risau tak dapat kawal emosi.. Yela,aku bukan budak yang tinggal asrama dulu.. Tak pernah tinggal asrama.. Takut-takut aku rindu rumah.. Nak biasakan diri dengan persekitaran dan kehidupan baru,aku memang lambat! Bayangkan dulu aku pindah sekolah pon lambat nak biasakan diri dengan sekolah baru,,inikan pula tinggal asrama.. Ok,semoga aku ok2 je dan aku dapat biasakan diri dengan cepat.. Amin!

Yang paling aku risau adalah ... kos aku! Kos aku ialah Kejuruteraan Awam (Diploma) kat Politeknik Port Dickson (ada sesiapa batch 94 sama kos dengan saya! =) ). Aku risau kos Kejuruteraan Awam aku sebab aku tak suka ! aku tak minat ! Aku suka kos aku kat KPTM IPOH, kos MANAGEMENT MULTIMEDIA (Diploma). Aku minat & suka kos tu.. Tak sanggup nak lepaskan kos tuh. Serius aku dah dapat tawaran tuh,aku happy sangat! Aku  check politeknik,.YA! Aku dapat jugak.Ingat dapat reka bentuk grafik..Tapi dapat civil engineering.. Takpe,ALHAMDULILLAH! S0, kenapa aku tak pergi KPTM nih? Adalah sebab2nya dan sebab tu lah aku pergi politeknik walaupon aku tak suka kos tu..

Maybe ini yang terbaik untuk aku bila dewasa kelak.. Kos yang aku tak suka,OK ini cabaran aku! Aku cabar diri aku belajar benda nih walaupon aku tak suka.. Serius,aku tak minat engineering,. Aku tak minat kerja2 camnih,tapi "tak kenal maka tak cinta" kan.. So,kita belajar dulu.. 


Cita-cita baru aku pon keluar,nak jadi pensyarah pulak! Ok,cabar lagi diri aku,kalau taknak jadi engineer,jadi pensyarah.. Konklusinya,belajar betul2.. Jangan main2 lagi macam zaman sekolah..  Cabaran lagi satu,aku akan bertemu dengan fizik lagi ! hahaii~ ;)

Apa2 pon,9/7/2012 aku dah kena daftar kat Politeknik Port Dickson.. Berapa hari lagi nih! fuh fuh~ ==".. Semoga semua dalam keadaan baik..Amin!

Selamat datang kehidupan baru !
Doakan!

^-^

2 ulasan:

aini n_ar berkata...

good luck ye. .he2. . mula2 tu mst la mood sedih, bila lama2 benda tu jadi kebiasaan. .hehe. . sya stdt politeknik jugak. . kalau x minat kos tu, boleh tukar kos. .

CikSofa ;) berkata...

thanks aini.. ;)