klik PTPTN saya =)

Selasa, 28 Mei 2013

Result sudah keluar !

Bangun dari tidur terus online wechat whatsapp twitter dan FB.. saja nak tengok mana tau kot kot ada orang kecoh pasal result ke.. tapi sebelum online twitter dan FB, aku telah dihujani pertanyaan "macam mana result?" di whatsapp.. Jawapan aku, "baru bangun tidur".. Plan aku kononnya tak nak check.. Tapi lepas bangun tidur boleh pulak hati aku tenang.. Tapi masa buka laman web spmp,aku berzikir jugak.. Tenang tapi risau tahap minimum.. Padahal malam tadi punyalah risau teramat. Maybe pagi tadi aku rasa aku dah tak kisah kut.. Just fikir aku dah berusaha dan berdoa,aku redha..

Bila dah tekan 'semak keputusan'.. Aku berzikir lagi.. Dan tengok perlahan2.. Ok pointer jatuh,,tapi masih 3 pointer and above.. Alhamdulillah..! Terus aku call ayah aku yang berada kat  Kedah..

Me : Hello.. Buat apa tu? 
*ayat permulaan kena lah ada.. jangan terus bagitau*
Ayah : Duk2 ja.. 
Me : Dah makan?
Ayah : Dah.. Baru bangun ke?
Me : Haah
Ayah : Dah makan?
Me : Puasa.
Ayah : Bagus lah
Me : Ayah,eira (nama panggilan kat rumah) dah check result
Ayah : Hah berapa?
Me : Tapi, ayah cakap 3 pointer ke atas takpe kan.
*saje nak bagi ayah ingat ayat dia supaya aku tak kena marah*
Ayah : Yela.. Kalau bawah 3 pointer ayah tak bagi lagi dah duit.. Jual balik motor kau kat sana.
Me :Kalau macam tu eira dapat 3 pointer ke atas lagi.. Tak jadi lah tarik semua tu kan?
Ayah: Bagus la..tak jadi lah tarik..setiap sem kena 3 pointer ke atas.
Me: okay2 *padahal gelabah balik

Alhamdulillah tak kena tarik benda tu semua.. Jadi aku dah dapat buktikan aku boleh dapat 3 pointer ke atas lagi untuk sem nih jugak kat ayah dan mak dan family aku.. Walaupun pointer jatuh tapi Alhamdulillah.. tapi baru 2 sem.. Banyak lagi aku kena tempuhi dan kena lebih banyak usaha untuk kekalkan 3 pointer ke atas,. Biarlah aku tak dapat 'ANUGERAH KETUA JABATAN', sebab aku tak mengharapkannya.. Asal aku dapat maintain kan pointer aku,aku dah bersyukur.. Terima kasih ya Allah :)

^-^

3 ulasan:

farah.fauzi berkata...

wahh..tahniah :)

Alaaniah Hainaala berkata...

tahniah :)

CikSofa ;) berkata...

thanks farah & alaaniah :)